Research

Noordoostpolder – Subsidie voor aardappelkenniscentrum

See on Scoop.itPotato News

Een consortium van bedrijven uit Noordoostpolder krijgt ruim 430.000 euro om een digitaal kenniscentrum voor de aardappel en de ui op te richten. De bedoeling van het project genaamd e-OPTIMA is dat er een grote database komt waar alle informatie over de teelt, opslag en bewerking van de aardappel en ui wordt vastgelegd. De subsidie komt grotendeels uit de pot van de Zuiderzeelijngelden. Dat geld is beschikbaar gesteld door het Rijk, toen die spoorlijn niet werd aangelegd. Bijna drie ton komt van het rijk, de provincie doet daar bijna 80.000 euro bij en de gemeente voegt daar nog bijna 60.000 euro aan toe. Eerder vroeg e-OPTIMA 2.5 miljoen euro subsidie, de gemeente Noordoostpolder vond dat te veel.

See on www.omroepflevoland.nl

Categories: Research

Tagged as: , ,