All latest News

Belgische aardappelsector slaat weg van duurzaamheid

De Belgische aardappelsector beleefde, of moeten we zeggen – creëerde – een ware ‘frietrevolutie’ gedurende de voorbije 25 jaar. Van een traditionele, op lokale’ productie en consumptie gerichte sector, heeft het zich ontwikkeld tot de wereldleider in export van diepvriesaardappelproducten met in 2014 meer dan 3,8 miljoen ton aardappelen die verwerkt werden tot frites, chips, vlokken, puree producten en granulaten. Meer dan 90 % van de totale Belgische aardappelproducten wordt wereldwijd geëxporteerd, met een stijgend aandeel van derde landen. Ondanks het stijgend areaal aardappelen gepoot in België, zowel in Vlaanderen als in Wallonië, is België geëvolueerd in de grootste invoerder van aardappelen geoogst in Noord-Frankrijk, Nederland en Duitsland. Meer

Categories: All latest News

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,