All News

Resistente aardappels geplaagd door gmo-opinie

Wageningen UR heeft verschillende genenpakketjes om de aardappel duurzaam resistent te maken tegen de aardappelziekte Phytophthora. Dat is het resultaat van het 10-jarig onderzoekprogramma DuRPh. Maar het ministerie van EZ en Nederlandse veredelingsbedrijven willen niet investeren in behoud en toepassing van deze gmo-aardappels. Na tien jaar publiek gefinancierd onderzoek moet het bedrijfsleven het project adopteren, vindt het ministerie van Economische Zaken, die een verzoek om vervolgsubsidie van Haverkort afwees. Geen van de Nederlandse veredelingsbedrijven wil echter in een follow-up investeren, omdat de resistentie-genen uit wilde aardappels via genetische modificatie in de aardappel worden gebracht. Meer

Categories: All News

Tagged as: