Chinese aardappelsector denkt na over fritesexport

De Chinese overheid en aardappelsector richten al hun peilen op een enorme toename van de aardappel- en fritesproductie. De binnenlandse consumptie kan de productie niet bijbenen. De Chinezen denken daarom na over export van frites, ondanks dat het land nu nog veel aardappelproducten uit Nederland en België haalt. ‘Jarenlang was de aardappel in China armeluisvoedsel. Dat veranderde toen het land begin negentig kennismaakte met fastfoodketens als McDonald’s en KFC’, legt Wang Dengshe uit in De Volkskrant. Wang is eigenaar van het bedrijf SnowValley, die nauw met Aviko samenwerkt voor de aardappelteelt en productie van frites en vlokken. Daarvoor teelt het bedrijf jaarlijks 90.000 ton aardappelen. Wang wordt ondersteund door oud Aviko-topman Joop van Drunen. Hij zit al negen maanden in China om ondersteuning te bieden. Meer