“Prijs voor industrierassen gaat weinig bewegen tot de lente”

“Op de aardappelmarkt worden momenteel goede prijzen gevangen en ik verwacht niet dat dat snel gaat veranderen. Zeker voor industrierassen kunnen de hoge prijzen nog aanhouden tot de lente aanvangt”, aldus Jan Van Luchene van Bruwier Potatoes. “Voor de versmarkt wordt het misschien een ander verhaal, maar de prijs voor industrierassen gaan waarschijnlijk niet snel naar beneden.” Volgens hem zijn er veel verhalen dat er mogelijk te weinig aardappelen gaan zijn. “Dat speelt mee in het hoofd van de teler die moet verkopen.” Hij geeft aan dat het een opvallende situatie is. “Vaak zie je dat de prijzen voor de versmarkt hoger uitvallen dan de industrie, maar nu is de vraag op de versmarkt laag. Op dit ogenblik gaan de consumptierassen voor de versmarkt goedkoper weg.” Dit heeft te maken met een combinatie van factoren. Meer