All latest News

Minder verspilling Zwitserse aardappelen

Wereldwijd gaat circa één derde van alle voedingsmiddelen verloren. Bij Zwitserse aardappelen betreft het zelfs de helft van de oogst. Welke maatregelen helpen om dit oogstverlies te reduceren en welke uitwerking hebben ze? De productie van voedingsmiddelen belast het milieu in grote mate: aan de ene kant worden hiervoor veel bronnen zoals water, aarde, beschermingsmiddelen en energie gebruikt. Aan de andere kant komt er bij de productie allerlei uitstoot vrij, bijvoorbeeld bij het bemesten of bij gewasbescherming. Bovendien kost het veel geld om levensmiddelen beschikbaar te stellen, op te slaan, te transporteren en te verpakken. Wanneer deze waardevolle etenswaren niet op het bord belanden, dan is dat uiteindelijk ecologische en economische verspilling. Een voedingsmiddel dat in Zwitserland bijzonder vaak verloren gaat in de procesketen is de aardappel. Universiteit ETH Zürich heeft het potentieel van maatregelen onderzocht die oogstverlies voorkomen en de ecologische en economische effecten hiervan geanalyseerd. Meer

Categories: All latest News

Tagged as: