All latest News

HZPC overweegt gen-onderzoek buiten de EU te doen

Image result for hzpcHZPC overweegt het onderzoek met nieuwe veredelingstechnieken te verplaatsen naar buiten de EU. Volgens het pootgoedhandelshuis lopen de EU-regels achter bij de technische ontwikkelingen. In het buitenland kan HZPC veel sneller genetische vooruitgang boeken in de veredeling dan in de EU, omdat daar nieuwe gen-technieken zoals cisgenese en Crispr-Cas wel zijn toegestaan. Volgens HZPC-directeur Gerard Backx overweegt het bedrijf alleen verplaatsing van onderzoek met nieuwe gen-technieken. “De rest van ons onderzoek blijft in Nederland.” De regels voor gentechnieken lopen achter op wat al mogelijk is, zei Backx woensdag op de aardappeldag in Dronten, van de landbouwbeurs LNCN. Meer

Categories: All latest News, Breeding

Tagged as: