Proeven GMO-aardappelen blijven maar toenemen

Of het nu in de Verenigde Staten, Spanje of het Verenigd Koninkrijk is: de proeven met genetisch gemodificeerde aardappelen blijven maar toenemen. Onlangs heeft De Minister van Landbouw van het Verenigd Koninkrijk, George Eastice (DEFRA), een vierjarig experiment van genetisch gemodificeerde aardappelen in The Sainsbury Laboratory in Norwich goedgekeurd. De veldproef is een deel van het Potato Partnership Project van TSL om een Maris Piper aardappel te ontwikkelen. Deze aardappel is resistent tegen plagen, beschadigt minder snel en produceert minder acrylamide bij hoge temperaturen. Ook buiten Europa staan de experimenten met genetisch gemodificeerde aardappelen niet stil, al gaat het ook wel eens anders dan verwacht. Zo zullen er dit jaar geen GGO-aardappelen geteeld worden op Prince Edward Island in Canada, laat Simplot Plant Sciences weten, het bedrijf dat de Innate aardappelen ontwikkelde. Meer