Liefde voor de pieper (reportage)

Het is een regenachtige vrijdagochtend. Millimeters regen dalen neer op aarde. Veel boeren juichen om het rijkelijk vloeiende hemelwater. Eindelijk, na een periode van droogte. Op een groot en modderig proefveld aan de Pilotenweg in Emmeloord is nu nog niet meer te zien dan enkele kale proefveldjes. Hoe anders is dat straks in september, als alle ogen uit de aardappelwereld op Emmeloord zijn gericht. Op dit kale veldje komt op 13 en 14 september hoog bezoek: dan lopen er minimaal twintigduizend bezoekers langs. Een van de veldjes is onlangs ingezaaid door Caithness Europe en Adama. De twee partijen werken samen op dit veldje. Jan-Eric Geersing (Caithness) en Olaf van Campen (Adama) zijn, ondanks de weersomstandigheden in hun nopjes. Op dit veldje moet het straks gaan gebeuren. Enerzijds laat Caithness een rassenpakket zien, anderzijds vertelt Adama juist over gewasbescherming. Meer