All News

Agrico Research niet onder indruk van Solynta’s resistente aardappel

Image result for Agrico Research niet onder indruk van resistente aardappel“Niks nieuws onder de zon”. Dat zegt Agrico Research uit Emmeloord over de ontdekking door Solynta uit Wageningen van een aardappel die resistent is voor de schimmelziekte phytophthora. Agrico, een coöperatie in poot- en consumptieaardappelen, heeft ook aardappels ontwikkeld die resistent zijn. Deze zijn ook al op de markt. Bovendien is de ontwikkeling van een ras met dubbele resistentie bijna klaar. Volgens directeur Sjefke Affels van Agrico Research is het ontwikkelen van resistentie alleen niet genoeg. Een aardappel moet aan zeker 40 andere kenmerken voldoen om op de markt gebracht te worden, zoals smaak, vorm en stevigheid. Solynta meldde ook dat in de toekomst aardappelen worden geteeld met zaad, in plaats van pootaardappelen. Volgens Agrico Research staat de ontwikkeling van aardappelzaad dat pootaardappelen vervangt nog in de kinderschoenen en duurt het nog tientallen jaren voordat het zover is. Meer