Grimme pakt flink uit op Agritechnica

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft onlangs in Cappeln een vooruitblik gegeven op de noviteiten die ze in november op de Agritechnica in Hannover zal presenteren. Het familiebedrijf is vooral sterk georiënteerd op de aardappel- en bietenteelt. De 260 SE is een tweerijige aardappelbunkerrooier, die het goed doet op de lichtere gronden in Zuid- en Noordoost-Nederland. Voor de zwaardere gronden zijn de rooiers met axiaalreinigers meer gewild. De SE heeft een doorvalmat als basis waarmee het mogelijk is te rooien zonder vooraf te klappen. Grimme heeft deze rooier als basis genomen voor de EVO 290, die naast de SE 260 in het programma komt. De EVO 290 heeft een grotere bunker van 9 ton en aan de linkerkant een extra wiel, dat meestuurt en hydraulisch wordt aangedreven, als de omstandigheden moeilijker worden. Het wiel helpt tevens de bodemdruk lager te houden. Hij zit aan de kant waar de bunker lost. Meer